1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mitsubishi Electric karbon salımını azaltacak

Mitsubishi Electric karbon salımını azaltacak

Enerji Günlüğü – Mitsubishi Electric 100. yıldönümü olan 2021’e kadar karbon salımını yüzde 30 azaltmayı hedefliyor.Çok uluslu elektronik ve elektrik...

Mitsubishi Electric karbon salımını azaltacak

Enerji Günlüğü – Mitsubishi Electric 100. yıldönümü olan 2021’e kadar karbon salımını yüzde 30 azaltmayı hedefliyor.

Çok uluslu elektronik ve elektrik ürünleri üreticisi Japon Mitsubishi Electric’in en son Çevre Raporu’na göre, 100’üncü yıldönümü olan 2021 yılına kadar ürün kullanımı ve üretimden kaynaklanan karbondioksit salımını yüzde 30 azaltma hedefine büyük ölçüde ulaşmış durumda. 

ÇEVRE VİZYONU 2021

Mitsubishi Electric’in, sürdürülebilir dünyanın önündeki en önemli engelin iklim değişikliği olduğu bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, markanın çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden “Eco Changes” (Eko Değişim) ilkesi çerçevesinde, hem çalışanlarının hem de toplumun eko-bilinç düzeyini artırmak için çalıştığını belirtti.

Mitsubishi Electric’in 100’üncü yıldönümü olan 2021 yılına doğru ilerlerken, uzun dönemli çevresel yönetim vizyonu “Çevre Vizyonu 2021” doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Şevket Saraçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu vizyon kapsamında; toplumun karbon salımını düşürmeye, geri dönüşüme dayalı bir toplum yaratmaya, biyolojik çeşitliliğe saygı duyarak doğaya uyum sağlamaya ve çevre bilincini artırmaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz. 2021 yılına kadar ürün kullanımı nedeniyle oluşan karbondioksit salımını 2001 mali yılına göre yüzde 30 oranında düşürmeyi, üretimden kaynaklanan karbondioksit salımını da 1991 mali yılına göre yine yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyoruz.”

Mitsubishi Electric Corporation’ın 2016 Çevre Raporu’na göre, temel hedeflere ulaşıldığının ve tüm dünyada çevre yönetiminin güçlendirildiğinin altını çizen Saraçoğlu, raporlama döneminde çevresel girişimlere yapılan yatırımın yaklaşık 45 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Mitsubishi Electric Corporation, Aralık 2012'de Mitsubishi Electric Türkiye'yi kurarak Türkiye pazarına doğrudan girdi. Çevre yatırımı 45 milyon doları bulan Mitsubishi Electric, Türkiye’de iklimlendirme, otomasyon, asansör ve yürüyen merdiven alanında yüksek teknolojili ve enerji tasarruflu çözümleriyle çevre dostu binalar, tesisler ve alt yapı projelerinin öne çıkan çözüm ortağı konumunda.

Önceki ve Sonraki Haberler