1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Çanakkale'de jeotermal kaynak aranacak

Çanakkale'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü –  Pınarkale Enerji, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde jeotermal kaynak aramak için 6 adet sondaj kuyusu açacak. Pınarkale Enerji...

Çanakkale'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü –  Pınarkale Enerji, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde jeotermal kaynak aramak için 6 adet sondaj kuyusu açacak. 

Pınarkale Enerji Üretim Sanayi ve Tic. Ltd. A.Ş. tarafından  Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Gülpınar Köyü sınırları içerisinde 6 adet sondaj çalışması yapılarak jeotermal kaynak arama faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

950.000 TL bedelli proje kapsamında  P2, P3, P4, P5, P6 ve P11 poligonlarında sondaj kuyusu açılacak. İlk planlamada yer alan diğer dört poligonda ise çalışmalara saha zeytinlik saha olduğu için izin verilmedi. 

Ruhsat sahasında 2014 yılında 538 m derinliğinde bir adet sondaj kuyusu (G1 (PNR-1)) açılmıştı.  Proje kapsamında açılacak olan kuyulara en yakın mesafede ortalama 700 metre uzaklıktaki Gülpınar Mahallesi’ne bağlı evler bulunuyor.

Tesiste üç vardiya halinde çalışılması planlanmakta olup, faaliyet kapsamında ortalama 40 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Arama faaliyetlerinin olumsuz sonuçlanması durumunda sondaj delikleri betonlanacak ve gerekli işlemler yapılarak lokasyon alanında bulunan ekipmanlar sökülecek ve arazi eski haline geri getirilecek. Arama faaliyetlerinin olumlu sonuçlanması durumunda ise üretim aşamasına kadar sondaj delikleri vanalanarak bekletilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler