1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EWE Turkey'in Kayseri'deki GES'i elektrik üretmeye başladı

EWE Turkey'in Kayseri'deki GES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Kayseri İncesu’da 52 bin metrekarelik bir alana 3 MW'lık güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı.Almanya’nın...

EWE Turkey'in Kayseri'deki GES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Kayseri İncesu’da 52 bin metrekarelik bir alana 3 MW'lık güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı.

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG'nin iştiraki EWE Turkey Holding, 2016 yılının Mart ayında yatırımına başladığı Kayseri İncesu güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı. Yılda ortalama 5 milyon kWh elektrik üretecek olan güneş enerjisi santrali, kendini 6 yılda amorti edebilecek. Anahtar teslim yapım işini (EPC) EWE Türkiye grup şirketlerinden Enervis’in üstlendiği proje, EWE’nin Türkiye’deki ilk yenilenebilir enerji yatırımı projesi olma özelliği taşıyor.

SANTRAL 2300 DAİRENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

12.492 adet panel ve 48 adet inverterin kullanıldığı Kayseri İncesu güneş enerjisi santrali, yılda ortalama 5 milyon kWh enerji üreterek, 2300 dairenin elektriğini güneş enerjisiyle karşılayacak. Proje elektrik şebekesine yaklaşık 16,5 km uzunluğunda bir enerji nakil hattı kullanarak bağlanıyor. Yatırım süreci tamamlanan ve Kayseri halkının hizmetine sunulan güneş enerjisi santralinin yapımında yaklaşık 50 kişilik bir ekip, bir yıl boyunca çalıştı.

İLKLERE SAHİP ÖRNEK BİR SANTRAL

Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, bu projenin Türkiye’deki güneş enerjisi santrali yapımında pek çok ilki de bünyesinde barındırdığını belirterek, ilklere örnek olarak ise, zemin özelliklerinin gerektirdiği özel durum dolayısıyla projenin taşıyıcı mekanik aksamın ülkede ilk defa kullanılan vidalı sistem ile hayata geçirilmesini gösterdi. 

EWE TURKEY, KAYSERİ'DE 3 MW'LIK GES KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler