1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teksan Jeneratör AR-GE Merkezi oldu

Teksan Jeneratör AR-GE Merkezi oldu

Enerji Günlüğü - Teksan Jeneratör, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edildi. Teksan Jeneratör Satış ve...

Teksan Jeneratör AR-GE Merkezi oldu

Enerji Günlüğü - Teksan Jeneratör, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edildi. 

Teksan Jeneratör Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler yaptığı açıklamada, Ar-Ge çalışmalarını farklılaşmanın ana unsuru olarak gördüklerini belirtti. Başeğmezler, “Ar-Ge çalışmalarının katkısı ile işimize getirdiğimiz yenilikler şirketimizin son yıllardaki hızlı büyümesinin dinamosu oldu. Firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre belirlenen Ulusal Ar-Ge sıralamasında 97. sırada bulunuyoruz” dedi. 

TESCİLLİ AR-GE MERKEZİ

Türkiye’nin yanı sıra 126 ülkede Teksan ürünlerinin kullanıldığını kaydeden Başeğmezler şunları ifade etti: 

“Teksan Jeneratör olarak Ar-Ge yolculuğunda önemli bir eşiği geçmiş bulunuyoruz. Ar-Ge Merkezimizin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Proje, teknik ve organizasyon yeterliliklerine ek olarak üniversite işbirlikleri noktasında beklentilerin üzerinde bir performans gösterdik. Ar-Ge Merkezimiz ilerleyen dönemde hibrit teknolojinin yeni kullanım alanları, enerji verimliliği, yakıt tasarrufu ve çevre dostu ürünler geliştirmeye yönelik projelerine devam edecek. Bunlar aynı zamanda gelecek hedeflerimizi desteklemeleri bakımından önem taşıyor.”

Teksan Jeneratör’ün İstanbul fabrikasındaki Ar-Ge Merkezi’nde 30 Ar-Ge personeli görev yapıyor. TÜBİTAK işbirliği ile hibrit jeneratör de geliştiren Teksan, TÜBİTAK-TEYDEB Başarı Hikayeleri arasında da kendisine yer buldu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler