1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Salihli Belediyesi’nden jeotermal saha ihalesi

Salihli Belediyesi’nden jeotermal saha ihalesi

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Salihli İlçe Belediyesi, jeotermal ruhsatlı sahayı 20 yıllığına işlettirmek üzere ihaleye çıkardı. Salihli Belediye...

Salihli Belediyesi’nden jeotermal saha ihalesi

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Salihli İlçe Belediyesi, jeotermal ruhsatlı sahayı 20 yıllığına işlettirmek üzere ihaleye çıkardı. 

Salihli Belediye Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Belediye adına düzenlenmiş L20-a1, L20-a2 Paftalar’daki jeotermal işletme ruhsatlı saha ihaleye çıkarıldı. Söz konusu saha Salihli Belediye Meclisi’nin 08 Mayıs 2017 tarih ve 2017/55 sayılı Kararına istinaden 20 yıllığına Gayri Ayni Hak Tesisi kapsamında “Kapalı Teklif Artırma Usulü” ile 22 Haziran 2017 Perşembe günü saat 13:30’da Belediye Encümeni huzurunda ihale edilecek. 

İhaleye katılacak isteklilerin Teklif Zarflarını en geç 21 Haziran 2017 tarihi Çarşamba saat 17:00’ye Salihli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Teklifler iadeli taahhütlü posta ile de gönderilebilecek. 

İhaledeki muhammen bedel yıllık 2 milyon TL’lik ruhsat kullanım bedeli ile işletme bedeli ve diğer gelirlerin yüzde 13’ü olarak açıklandı. İhalenin geçici teminat tutarı ise 4 milyon 80 bin TL. 

ELEKTRİK ÜRETİM LİSANSI ŞARTI 

İhaleye katılmak isteyenlerin yurt içinde ikamet etmeleri gerekiyor. İsteklinin veya yüzde 50'sinden fazla hissesine sahip olduğu bağlı ortaklıklarının ve ortak girişimlerde pilot ortağın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) alınmış (JES) Jeotermal Elektrik Santrali Elektrik Üretim Lisansı veya Elektrik Üretim Önlisansının bulunması artı da aranıyor. 

İhalesi yapılacak gayri ayni hak tesisine dair geniş bilgi ve idari şartname mesai saatlerinde görülebilecek. Dokümanlar KDV dahil 5.000,00 TL bedelle Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden satın alınabilecek. 

Salihli Belediyesi’nden jeotermal işletme ihalesi 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler