1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çeçen: Şebeke yenilenince teknoloji yatırımları hız kazanacak

Çeçen: Şebeke yenilenince teknoloji yatırımları hız kazanacak

Enerji Günlüğü - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, ilk önce şebeke yatırımlarına odaklandıklarını, şebeke yenilenince teknoloji yatırımlarına...

Çeçen: Şebeke yenilenince teknoloji yatırımları hız kazanacak

Enerji Günlüğü - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, ilk önce şebeke yatırımlarına odaklandıklarını, şebeke yenilenince teknoloji yatırımlarına büyük hız vereceklerini söyledi.

ELDER - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde 10’uncusu düzenlenen ‘Sektör Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklama yapan ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, hem Bakanlık, hem EPDK hem de müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarmaya çalışacaklarını kaydederek, bu doğrultuda yatırımlarını artırarak devam ettiklerini kaydetti. 

Çeçen, “Yatırımlar, sunduğumuz elektrik dağıtım hizmeti kalitesini artırmanın ilk ve en temel adımı. Özel sektör olarak hizmet kalitesini yükseltmeden müşteri memnuniyeti yakalamanın mümkün olmadığını biliyoruz. Bu nedenle kamu dönemine göre 3 misli daha fazla yatırım yapıyoruz. İlk olarak şebeke yatırımlarına odaklandık. Trafoları, direkleri ve hatları yeniliyor, kabloları yer altına alıyoruz. Şebekemiz yenilenince teknoloji yatırımlarına büyük hız vereceğiz. 2019 yılı itibariyle şebekede teknoloji yatırımlarının ağırlığının artmasını hedefliyoruz.Türkiye Akıllı Şebeke Yol Haritası çalışmasını bu yıl tamamlıyoruz. EPDK ile birlikte, 2018 yılından itibaren teknoloji yatırımlarını bölgesel dinamikleri de dikkate alarak planlayacağız, 2019 itibariyle ise hayata geçireceğiz. Teknoloji yatırımları kesintilerden anında, hatta kullanacağımız sensörler sayesinde daha arıza yaşanmadan haberdar olmamızı sağlayacak. İleri teknoloji kullanımı, önleyici bakım faaliyetlerini yapmanızı kolaylaştırıyor. Ancak elinizde 30 yıllık bir trafo varsa önce onu değiştirmelisiniz, sonra yeni trafonuzun arızalanmaması için düzenli bakım faaliyeti yürütmelisiniz. İşte bu aşamada teknoloji kullanımı azami fayda yaratıyor.” İfadesini kullandı.

İLK JENERASYONUZ, EKSİKLERİMİZ VAR

Çeçen, bu işi inşa eden ilk jenerasyon olduklarını ve dolayısıyla bazı eksikleri olduğunu kaydederek, yaptıkları işi daha hızlı ve daha kaliteli yapabilmek adına bakanlık EPDK ve diğer kamu çalışanlarıyla olması gereken düzenemeler üzerinde bazı öneriler sunduklarını ifade etti. 

YATIRIMLAR ARTIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından şirketlere 2016-2020 döneminde 18 milyar TL yatırım yükümlülüğü getirildiğini hatırlatan Çeçen, “Şirketler bu yatırım yükümlülüklerinin yaklaşık yarısını ilk iki yıl içinde yakalamayı ve geçmeyi hedefliyorlar. Şebeke yatırımları müşteri memnuniyetini artıran en önemli unsur.  Yatırımlar arttıkça kesintiler azalıyor. Tüketicilerin ihtiyaç duyduklarında şirketlere daha hızlı ve kolay ulaşması da bir diğer önemli hedef. Tüketiciler sadece çağrı merkezlerinden değil, internet sitesi, mobil uygulamalar ve sosyal medya üzerinden de elektrik dağıtım şirketlerine taleplerini aktarabilecek” diye konuştu. 

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA VURGU

Çeçen, insan eğitimi konusunda da önemli çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “Sadece sayısal değil, insan kaynağı yatırımına da ihtiyaç var. Gerçekten hizmet kalitesinin yüksek olması gereken bir iş yapıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da dikkate almak gerekiyor.” dedi. 

Enerji Günlüğü - Ankara

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler