1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın Germencik’e 33 MW’lık 3 JES kurulacak

Aydın Germencik’e 33 MW’lık 3 JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Maren Maraş Elektrik, Aydın’ın Germencik ilçesinde toplam 33 MWe üretim kapasitesine sahip 3 adet jeotermal enerji santrali kuracak.Maren...

Aydın Germencik’e 33 MW’lık 3 JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Maren Maraş Elektrik, Aydın’ın Germencik ilçesinde toplam 33 MWe üretim kapasitesine sahip 3 adet jeotermal enerji santrali kuracak.

Maren Maraş Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Aydın ili, Germencik ilçesi, Çamköy ve Kızılcagedik mahalleleri mevkiinde “Melih JES, Emir JES ve Nezihe Beren JES (3x33 MWe) Projesi”nin inşa edilmesi planlanıyor.

700 milyon lira değerindeki proje ile 33 MWe üretim kapasitesine sahip 3 adet jeotermal enerji santralinin kurulumu ve işletimi planlanıyor. Santrallerin tam kapasiteyle devreye alınması ile birlikte yılda 730 GWh elektrik üretimi hedefleniyor.

Proje kapsamında üç santral için, 34 farklı lokasyonda toplam 111 adet kuyu açılması planlanıyor. Santrallerin ihtiyaç durumu ve değişen koşullara bağlı olarak üretim ve reenjeksiyon kuyu sayılarında artma ve azalma olabilecek. Santrallerin inşaat aşamasında, her bir proje sahasında 40 kişi olmak üzere toplamda 120 kişi, işletme aşamasında ise her bir santralde 25 kişi olmak üzere toplamda 75 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Planlanan santral alanlarına en yakın yerleşim yerleri; Melih JES‟in 2.350 m güneyi ile Emir JES‟in 1.400 m güneyinde yer alan Kızılcagedik mahallesi ile Nezihe Beren JES‟in 2.500 m güneyinde yer alan Dağkaraağaç mahallesi.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Projeye ilişkin görüş ve önerileri olanlar bu süreç içerisinde AYDIN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecekler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler