1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç binaların ısıtılmasında elektrik kullanacak

Norveç binaların ısıtılmasında elektrik kullanacak

Enerji Günlüğü - Norveç binaların ısıtılmasında petrol ve parafin kullanımını 2020 yılından itibaren yasaklayacak. Norveç binaların ısıtılmasında...

Norveç binaların ısıtılmasında elektrik kullanacak

Enerji Günlüğü - Norveç binaların ısıtılmasında petrol ve parafin kullanımını 2020 yılından itibaren yasaklayacak. Norveç binaların ısıtılmasında elektrik ya da odun kullanacak.

Norveç İklim ve Çevre Bakanlığı binaların ısıtılmasından kaynaklanan seragazı salımını önlemek amacıyla binaların ısıtılmasında kullanılan petrol ürünleri ve parafini 2020 yılından itibaren yasaklayacağını duyurdu. Isıtma pompalamada kullanılan petrol bazlı ürünlerin yerine ülkenin hidroelektrik santrallerinden şebekeye bağlanan elektrik ya da orman artıkları kullanılacak.

Açıklamaya göre, bu yasak eski, yeni, özel hane, işyerler ve kamu binaları olmak üzere tüm binaları kapsayacak. Ancak, fiyordlarda ve kırsal kesimlerde elektrik hatlarının ulaşmadığı bölgelerdeki konutlar yasak kapsamı dışında bırakıldı. Yasaklamanın doğal gaz kullanımını da kapsayabileceği ifade ediliyor. 

2016 yılında Norveç'in emisyonu 1990 yılındaki seviyesinden yüzde 3.3 oranında daha fazlaydı. Emisyonu azaltma sözü veren Norveç bu sözünü tutmak için bu tür uygulamaları devreye sokmayı planlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler