1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD, Rusya ve İran'a yaptırımları onayladı

ABD, Rusya ve İran'a yaptırımları onayladı

Enerji Günlüğü - ABD Senatosu, Rusya ve İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik yasa tasarısını neredeyse oybirliği ile onayladı. ABD Başkanı...

ABD, Rusya ve İran'a yaptırımları onayladı

Enerji Günlüğü - ABD Senatosu, Rusya ve İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik yasa tasarısını neredeyse oybirliği ile onayladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile yakınlaşma çabalarına rağmen Senato neredeyse oybirliği ile Rusya'yı cezalandırmayı amaçlayan yaptırımları onayladı. ABD'de Senato, Rusya ve İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik yasa tasarısını dün 2'ye karşı 98 oyla onayladı. Cumhuriyetçi senatörü Rand Paul ve Demokrat senötaür Bernie Sanders alehte oy kullandılar.

Rusya'ya yeni yaptırımların uygulamaya girmeleri için önce Temsilciler Meclisi'nden onay almaları ve ardından Başkan Trump tarafında imzalanmaları gerekiyor. Uzmanlar, Rusya'ya yaptırım paketinin Temsilciler Meclisi'nden de onay alacağını, ancak bazı tedbirlerde değişiklik yapılmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

ABD Senatosu, Rusya'yı 2016 seçimlerine karışması, Kırım'ı işgali ve Suriye savaşında hükümeti desteklemesi nedenleriyle cezalandırmak istiyor. İran'ı ise terörizme destek verdiği gerekçesiyle cezalandırmak istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler