1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çalışan kişiye oranla en fazla gelir enerji sektöründe

Çalışan kişiye oranla en fazla gelir enerji sektöründe

Enerji Günlüğü - Petrol ve doğal gaz şirketleri, çalışan kişi sayısına göre ortalama 1.79 milyon dolar gelir ile tüm diğer sektörlerden en az...

Çalışan kişiye oranla en fazla gelir enerji sektöründe

Enerji Günlüğü - Petrol ve doğal gaz şirketleri, çalışan kişi sayısına göre ortalama 1.79 milyon dolar gelir ile tüm diğer sektörlerden en az iki kat fazla gelir elde ediyor.

Visual Capitalist infografik verilerine göre, iş dünyasında çalışan kişi sayısına göre en çok gelir enerji sektöründe elde ediliyor. Petrol ve doğal gaz şirketleri çalışan kişi sayısına göre ortalama 1.79 milyon dolar olan gelir ile en çok gelir elde eden şirketler olarak öne çıkıyor. Petrol ve gaz sektöründe çalışan kişi sayısına göre elde edilen gelir diğer sektörlere göre en az iki kat fazla oluyor. 

Dünyanın en büyük petrol rafineri ve transfer şirketi olan Amerikan Valero Energy, çalışan kişi sayısına göre 7.6 milyon dolar gelir ile ilk sırada yer alıyor. Bir karşılaştırma yapılacak olursa, yılda 76 milyar dolar gelir elde eden Valero, parakende zinciri Walmart'ın çalıştırdığı işçi sayısının sadece yüzde 0.4 kadarını çalıştırıyor. 

Valeroyu Amerikan Phillips 5.7 milyon dolarla takip ederken, Amerikan ExxonMobil 3.2 milyon dolar, Amerikan Chesapeake Energy 2.4 milyon dolar, Amerikan Chevron 2.2 milyon dolar, ConocoPhillips 1.8 milyon dolar, Kinder Morgan 1.2 milyon dolar ve First Energy 0.9 milyon dolar gelir sağlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler