1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz gazının taşınması çalışmaları hızlanacak

Doğu Akdeniz gazının taşınması çalışmaları hızlanacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs, Doğu Akdeniz'den çıkartılacak doğal gazın Avrupa'ya boru hattıyla taşınması çalışmalarını...

Doğu Akdeniz gazının taşınması çalışmaları hızlanacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs, Doğu Akdeniz'den çıkartılacak doğal gazın Avrupa'ya boru hattıyla taşınması çalışmalarını hızlandıracak.

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Başbakanları yüksek düzeyli iş birliği üçlü zirvesinin 3'üncüsü ardından Perşembe günü yaptıkları ortak açıklamada, son dönemde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğal gazı Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gaz taşıyacak East Med boru hattı (Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi) inşa planlarını hızlandıracaklarını duyurdular. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsrailli ve G.Kıbrıslı meslektaşlarıyla bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'deki ekonomik işbirliğinde yeni perspektifler sunan büyük bir projenin gerçekleştirilmesi için vardıkları anlaşma çerçevesinde çalışmaları hızlandırma konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. 

2 bin kilometrelik boru hattı projesinin yaklaşık 6 milyar euroya malolması bekleniyor. Yunanistan'dan sonra hattın İtalya üzerinden Avrupa'ya ulaşması büyük bir ihtimal. Boru hattı ile G.Kıbrıs karasularındaki Afrodit gaz sahasından çıkarılacak gazın da aktarılması planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler