1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Komarov: Akkuyu NGS'yi siyasi konjonktürden uzak tutmalıyız

Komarov: Akkuyu NGS'yi siyasi konjonktürden uzak tutmalıyız

Enerji Günlüğü - Rosatom Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Akkuyu NGS projesini siyasi konjonktürden maksimum seviyede bağımsız tutmak gerektiğini söyledi.Sputnik'in...

Komarov: Akkuyu NGS'yi siyasi konjonktürden uzak tutmalıyız

Enerji Günlüğü - Rosatom Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Akkuyu NGS projesini siyasi konjonktürden maksimum seviyede bağımsız tutmak gerektiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 'Atomexpo-2017' Uluslararası Nükleer Enerji Forumu'nda açıklama yapan Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Akkuyu projesinin çok başarılı olacağına inandıklarını ve projenin Türk-Rus ekonomik ilişkileri için ciddi bir temel teşkil edeceğini belirterek, projeyi siyasi konjonktürden maksimum seviyede bağımsız tutmak gerektiğini söyledi.

Projenin yüksek istikrara sahip olması gerektiğini belirten Komarov, "Akkuyu projesini siyasi konjonktürden maksimum seviyede bağımsız tutmak son derece önemli" ifadesini kullandı.

Hafta başında Rosatom, Türk şirketlerinin oluşturduğu Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu ile Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’unun satışı için bir anlaşma imzalamıştı. 

AKKUYU NGS'NİN YÜZDE 49'U TÜRKLER'İN

Önceki ve Sonraki Haberler