1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim'den işçi eylemleri açıklaması

Petkim'den işçi eylemleri açıklaması

Enerji Günlüğü - Petkim, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığı ve yapılan eylemlerin hukuka aykırı olduğu açıklamasını...

Petkim'den işçi eylemleri açıklaması

Enerji Günlüğü - Petkim, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığı ve yapılan eylemlerin hukuka aykırı olduğu açıklamasını yaptı. 

Petkim Petrokimya Holding A.Ş., yetkili sendika olan Petrol-İş ile süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ve riski son derece yüksek işyerleri statüsünde oldukları için 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 62. maddesine göre grev yasağının bulunduğu işyerleri kapsamında oldukları için yapılan eylemlerin hukuk dışı olduğu yönlü bir açıklama yaptı. 

Petkim tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

"Dün de paylaştığımız gibi, işyerimizde yetkili sendika olan Petrol-İş ile süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerimizin 10. oturumunu 16 Haziran Cuma günü gerçekleştirmiştik. Petkim olarak, TİS’in ortak iradeyle imzalanmasına ilişkin gösterdiğimiz tüm gayrete rağmen, maalesef süreç sendika tarafından akamete uğratılmıştır. Bu süreçte geldiğimiz noktayı, şeffaflık anlayışımız gereği değerli çalışanlarımızla, tüm açıklığıyla paylaştık. Bu paylaşımda, sürecin görüşmelerle çözülmesine olan inancımızı koruduğumuzu tekrar ifade ettik.

Buna rağmen, sendikanın dün başlattığı iyi niyetten uzak olduğu kadar hukuka aykırı olan eylemin bugün devam ettiğine de tanık olduk. Bugün 14:30 civarında, sendika tarafından yönlendirilen bazı kişilerin mal almaya gelen müşteri kamyonlarını durdurup geri çevirdikleri tespit edilmiştir. Hukuk dışı olan bu tutumun akşam saatlerinde tekrarlanması üzerine kolluk kuvvetleri olaya müdahale etmiştir. Öte yandan, eyleme katılan bazı kişilerin akşam saatlerinde aileleri de tehlikeli maddelerin geçiş alanı olan Petkim giriş kapısına getirerek riske attıklarına da üzüntüyle tanık olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hatırlatmak isteriz ki; Petkim naftadan başlayan petrokimya işlerinde üretim yapan bir kuruluş olup, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 62. maddesine göre grev yasağının bulunduğu işyerleri kapsamındadır. Grev yasağı kapsamında olmasının en büyük nedeni Petkim’in riski son derece yüksek işyerleri statüsünde olmasından kaynaklanmaktadır.

Unutulmamalı ki, bu gelişmelerin, sadece ekonomik değil bölge açısından tehlike arz edecek boyutlara ulaşma riski vardır. Bu nedenle, telafisi mümkün olmayacak olayların yaşanmaması için sendikayı bir kez daha sağduyulu davranmaya ve bu hukuka aykırı eyleme son vermeye davet ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bugün de sendika yönetimine görüşmeleri masada çözme çağrımızı yinelemekteyiz. Bununla birlikte, hukuka aykırı eylem ve bu nedenle doğacak tüm zararlarımız ile ilgili olarak hukuki haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler