1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaz üretimi 2016'da sınırlı arttı

Doğal gaz üretimi 2016'da sınırlı arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde doğal gaz üretimi geçen yıl düşük fiyatlardan olumsuz yönde etkilenerek sadece yüzde 0,3 arttı.Bu yıl 66’ıncı...

Doğal gaz üretimi 2016'da sınırlı arttı

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde doğal gaz üretimi geçen yıl düşük fiyatlardan olumsuz yönde etkilenerek sadece yüzde 0,3 arttı.

Bu yıl 66’ıncı sayısı yayınlanan 2017 BP Enerji İstatistikleri Raporu’na göre, Küresel doğal gaz üretimi ise sadece yüzde 0,3’lük artışla finansal kriz haricinde 34 yılın en düşük büyümesini kaydetti. 

ABD'DE ÜRETİM KAYA GAZI DEVRİMİNDEN BU YANA İLK DEFA DÜŞTÜ

ABD’nin gaz üretimi 2016’da azalarak, 2000’li yılların ortasında yaşanan kaya gazı devriminin ilerlemesinden bu yana ilk defa düşüş kaydetmiş oldu.

LNG İHRACATI VE İTHALATI ARTTI

Rapora göre, küresel LNG ithalat-ihracat hacmi de Avustralya kaynaklı yeni üretimin önderliğinde geçen sene bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artış gösterdi. Yeni projelerin devreye girmesiyle LNG üretiminin gelecek üç yıl içinde yüzde 30 civarında büyümesi bekleniyor.

ABD'nin LNG ihracatı ise 2015'te toplam 0,7 milyar metreküpten 2016'da 4,4 milyar metreküpe yükseldi. 

LNG ticaretindeki artış, küresel doğal gaz piyasalarında daha yüksek entegrasyona doğru devam eden süregelen temel geçişin yanı sıra daha kısa vadeli ve daha küçük sözleşmeler kapsamındaki veya sözleşmesiz LNG hacimlerindeki artış ile daha rekabetçi ve esnek piyasalara yönelimi de yansıtıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler