1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fesleğen Enerji, Edirne'ye 40 MW'lik RES kuracak

Fesleğen Enerji, Edirne'ye 40 MW'lik RES kuracak

Enerji Günlüğü - Fesleğen Yenilenebilir En. ve El. Ür. A. Ş., Edirne bölgesi için açılan 40 MW'lik rüzgar santrali kapasite tahsis ihalesini rekor eksi...

Fesleğen Enerji, Edirne'ye 40 MW'lik RES kuracak

Enerji Günlüğü - Fesleğen Yenilenebilir En. ve El. Ür. A. Ş., Edirne bölgesi için açılan 40 MW'lik rüzgar santrali kapasite tahsis ihalesini rekor eksi teklifle kazandı. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) üç gün sürecek toplam 710 MW'lik rüzgar kapasite tahsis ihalelerinin ikinci etabı bugün yapılıyor. Saat 10:00'da teklif zarfları alındı ve sırasıyla açılmaya başlandı. İhalenin ilk etabı olan 40 MW'lik kısmını Fesleğen Yenilenebilir En. ve El. Ür. A. Ş. -1.51 cent/kWh gibi rekor eksi teklifle kazandı.

İHALEYE 4 EKSİ FİYAT TEKLİFİ YAPILDI

İhalelerde ilk olarak 40 MW'lik kapasiteli 32 projenin yarıştığı Edirne bölgesine verilen teklifler açıldı. En düşük teklifi -1.51 cent/kWh ile 40 MW'lik projesi ile Fesleğen Yenilenebilir En. ve El. Ür. A. Ş. verdi ve ihaleyi kazandı.

İkinci en düşük teklif, -1.50 cent/kWh ile Gardenya Yenilenebilir En. ve El. Ür. A. Ş.'den geldi. İhalede ayrıca Binres Elektrik Ür. A. Ş. -0.12 cent/kWh ve Enyat Enerji Yatırımları ve El. Ür. Tic. A. Ş. -0.05 cent/kWh ile eksi teklif veren firmalar oldu. 

Bugün yapılacak ihalelerde üç bölgedeki toplam 170 MW'lik kapasite tahsis edilecek. Bunlardan Edirne'deki 40 MW'lik kapasite için 32 firma, toplam 1000 MW'lık projeleriyle yarışacak. Tekirdağ'daki 60 MW'lik kapasite için 36 firma, 1332 MW'lik projeleriyle yarışacak. Kırklareli'ndeki 70 MW'lik kapasite için 34 firma toplam 1404 MW'lik projeleriyle yarışacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler