1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz'dan ABD'ye Kuzey Akım 2'ye yaptırım çağrısı

Naftogaz'dan ABD'ye Kuzey Akım 2'ye yaptırım çağrısı

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu enerji şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, ABD’ye Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinde yer almayı planlayan...

Naftogaz'dan ABD'ye Kuzey Akım 2'ye yaptırım çağrısı

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu enerji şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, ABD’ye Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinde yer almayı planlayan tüm şirketlere yaptırım uygulama çağrısı yaptı.

Rusya'nın Kırım işgali nedeniyle anlaşmazlık yaşadığı Ukrayna'yı Avrupa'ya gaz transferinde devre dışı bırakmak için geliştirdiği Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne tepkiler sürüyor. Ukraynalı Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, “ABD’ye Kuzey Akım-2 projesine katılması muhtemel şirketlere en kısa sürede yaptırım uygulamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Kuzey Akım-2’nin Rusya’nın çıkarına olduğunu ve Ukrayna için riskler oluşturduğunu kaydeden Kobolev, “Proje aynı zamanda Avrupa’nın birliğini tehdit ediyor ve ABD’nin çıkarlarına ters düşüyor” iddiasında bulundu.

Kuzey Akım 2, Baltık Denizi altından Almanya'ya bağlanan boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazını taşımayı öngörüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler