1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Res Anatoila rekor eksi fiyatla Kırklareli RES ihalesini kazandı

Res Anatoila rekor eksi fiyatla Kırklareli RES ihalesini kazandı

Enerji Günlüğü - Kırklareli bölgesindeki 70 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinin tamamı -1.61 cent/kWh rekor teklifi sunan Res Anatolia...

Res Anatoila rekor eksi fiyatla Kırklareli RES ihalesini kazandı

Enerji Günlüğü - Kırklareli bölgesindeki 70 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinin tamamı -1.61 cent/kWh rekor teklifi sunan Res Anatolia Holding A. Ş.'ye tahsis edildi. 

Toplam 710 MW’lik rüzgar santrali şebeke bağlantı kapasitesi için açılan ve üç gün sürecek ihalelerin ikinci gününde, Edirne ve Tekirdağ bölgelerinin sonuçlanmasının ardından Kırklareli bölgesine geçildi. Kırklareli’deki 70 MW için 34 proje yarıştı. Toplam müracaat 1404 MW büyüklüğündeydi. 

İhaleyi -1.61 cent/kWh rekor teklifi sunan Res Anatolia Holding A. Ş.'nin Elmacık RES projesi kazandı. Bu fiyat şu ana kadar rüzgar enerjisi için verilen en düşük teklif.

İHALEYE TOPLAM 6 EKSİ FİYAT TEKLİFİ GELDİ

Kilowatsaat başına verilen en yüksek teklif, 5.20 cent ile Ulusoy Elektrik Enerji Yatırımları A. Ş.'in Mavi RES projesinden geldi. En düşük diğer teklifler ise -1.55 cent/kWh ile Kadife Yenilenebilir Enerji ve El. Ür. A. Ş.'den Kadife RES; -1.54 cent/kWh ile İğde Yenilenebilir Enerji ve El. Ür. A. Ş.'den İğde RES, -0.57 cent/kWh ile Nassan Elektrik Ür. İnş. Tur. ve Tic. Ltd. Şti.'nden Çukurpınar RES, -0.49 cent/kWh ile Kıres Elektrik Ür. A. Ş.'den Kocayazı RES ve -0.15 cent/kWh ile Pattens Elektrik Ür. Tic. Ltd. Şti.'nden Evrenli RES için geldi. 

Böylece, ihalelerin ikinci günü de tamamlanmış oldu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler