1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP, Diyarbakır'da petrol arayacak

TP, Diyarbakır'da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır'ın Merkez ilçesi ile Ergani ilçesinde petrol arama çalışmaları yürütecek.Türkiye...

TP, Diyarbakır'da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır'ın Merkez ilçesi ile Ergani ilçesinde petrol arama çalışmaları yürütecek.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ili, Ergani İlçesi, Doğanköy mahallesi mevkiinde açılacak olan AR/TPO/K/L43-c4 Ruhsat no‘lu 12572 ha’lık ruhsatlı alan; Merkez İlçesi, Gözalan mahallesi Mevkiinde açılacak olan ARİ/TPO/K/L44-d4–3 Ruhsat numaralı 7388 ha’lık ruhsatlı alan ve  Merkez İlçesi, Bostanpınar Köyü Mevkii’nde açılacak olan ARİ/TPO/K/L44-C3–2 Ruhsat no‘lu 14.402 ha’lık ruhsatlı alan içerisinde "Petrol Arama (Sondaj) Projesi" planlanıyor. 

Her üç projenin de bedeli 9.000.000 TL olarak belirlenirken, yine her üç projede de iki vardiya şeklinde 40 kişi çalıştırılması planlanıyor.

Arama tekniği olarak Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak. Döner (Rotary) sondaj yönteminde kayanın parçalanması için gerekli enerjiyi bir motor vasıtasıyla dönme hareketinin sağlanması bunun yataydan düşey hale getirilerek matkaba iletilmesiyle sağlanıyor. Yapılması planlanan Sondaj çalışmaları sonucunda yer altı kaynakları hakkında daha fazla bilgi sahibi olunacak. Ham Petrolün Rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağı konusunda karar verilecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler