1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Finlandiya'dan Baltık gaz boru hattına onay

Finlandiya'dan Baltık gaz boru hattına onay

Enerji Günlüğü - Finladiya hükümeti, Estonya ile arasında kurulması planlanan Baltık doğal gaz boru hattı inşasına onay verdi. Finlandiya hükümeti,...

Finlandiya'dan Baltık gaz boru hattına onay

Enerji Günlüğü - Finladiya hükümeti, Estonya ile arasında kurulması planlanan Baltık doğal gaz boru hattı inşasına onay verdi. 

Finlandiya hükümeti, Baltık doğal gaz boru hattı inşasının Finlandiya münhasır ekonomik bölgesinden sorumlu kamu şirketi Baltıc Connector Ltd.'in çalışmalarını koşullu olarak onayladı. Hükümetin onay 55 yıl geçerli olacak, sonrasında ise başvuru üzerine uzatılabilecek. 

Böylece projenin uygulanmasından sorumlu şirket, kazaları ve hasarları önleme ve en düşük seviyede tutma konusundaki genel prensibine uymak, özel ekonomik bölgedeki diğer mevcut projeleri hesaba katmak ve Su Yasası uyarınca gerekli inşaat izin belgesinin koşullarını yerine getirmekle yükümlü olacak. Ayrıca, Projenin çevresel etkileri, başlatılan Su Yasası uyarınca inşaat izni sürecinin bir parçası olarak ayrıntılı olarak değerlendirilecek. 

Baltıc Connector Ltd.'in amacı Finladiya ve Estonya arasında bir doğal gaz boru hattı inşa ederek gaz dağıtım güzergahını genişletmek ve Finlandiya ile Baltık Denizi bölgesi güvenliğini geliştirerek, doğal gaz piyasasında entegrasyonu teşvik etmek olacak. 

Doğal gaz boru hattı üç bölümden oluşacak ve Finlandiya'da 22km devam edecek. Boru hattının 80 km'lik bölümü Baltık Denizinin altından Finlandiya'da yer alan Inkoo şehrinden ve Estonya'da yer alan Paldiski şehirlerinden geçecek. Boru hattı Estonya'da 50km'ye uzanacak. Denizdeki boru hattı, Finlandiya ve Estonya'nın münhasır ekonomik bölgeleriyle kara sularından geçecek. Boru hattının açılışının, 2019 yılının ikinci yarısında gerçekleşmesi planlanıyor. 

BALTIK DOĞAL GAZ BORU HATTI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler