1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Killik RES için acele kamulaştırma

Killik RES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Tokat'ta kapasite arttıracak olan Killik Rüzgar Enerjisi Santrali için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.Bakanlar Kurulu, Karaman...

Killik RES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Tokat'ta kapasite arttıracak olan Killik Rüzgar Enerjisi Santrali için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, Karaman İli, Merkez İlçesinde halen 40 MW kapasite ile elektrik üretmekte olan Killik RES'in kapasite artırımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı. 

Buna göre, Killik Rüzgar Enerjisi Santrali için Tokat İli, Merkez İlçesine bağlı Çayören ve Killik mahallelerinde bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. 

Eksim Yatırım Holding şirketlerinden Tokat Enerji A.Ş. tarafından Tokat ili, Merkez ilçesi, Halilindamı, Aktaş, Kızıltepe, Alkayatepe, Hasanpınar, Çaltepe Mevkii sınırları içerisinde bulunan Killik Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 45 MW arttıracak. Halihazırda 40 MW olan kapasitesini iki aşamada arttırarak 85 MW’a çıkaracak. 

KİLLİK RES KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler