1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım projesinde bugün önemli bir eşik aşılacak

TürkAkım projesinde bugün önemli bir eşik aşılacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı projesinin sığ ve derin su boru parçaları birleştirme işlemlerine bugün başlanacak. TurkAkım...

TürkAkım projesinde bugün önemli bir eşik aşılacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı projesinin sığ ve derin su boru parçaları birleştirme işlemlerine bugün başlanacak. 

TurkAkım Projesi’nin sığ su ve derin su boru parçaları birleştirme işlemlerine bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılacağı bir törenle Anapa’da başlanacak. TürkAkım boru hattının deniz kesimini 477 metre uzunluğunda, 124 metre genişliğinde, azami 1 milyon ton taşırma suyu ağırlığındaki Pioneering Spirit gemisi döşeyecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, organizasyonu geçtiğimiz haftalarda İstanbul boğazlarından geçen dünyanın en büyük gemisi Pioneering Spirit’ten izleyecek.

TürkAkım, Rusya’nın dev doğalgaz rezervleriyle Türkiye’nin dağıtım ağı arasında doğrudan bir bağlantı oluşturarak, Türkiye ile güney ve güneydoğu Avrupa için güvenilir enerji arzı sağlayacak. TürkAkım Boru Hattının açık deniz kesimi, merkezi Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan ve %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi tarafından tasarlanıp inşa edilecek. Boru hattının deniz kesimi, Karadeniz altından ilerleyecek iki paralel boru hattından oluşacak. Açık deniz boru hatları, Rusya kıyısındaki Anapa kenti civarından başlayıp, İstanbul'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy'de Türkiye kıyısına çıkacak. 

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

TÜRK AKIMI GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI'NI GEÇİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler