1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrikli araç devrimi tahminlerden yakın!

Elektrikli araç devrimi tahminlerden yakın!

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar 2040 yılına kadar geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan çok daha ucuz olacak ve yeni araç satışlarının...

Elektrikli araç devrimi tahminlerden yakın!

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar 2040 yılına kadar geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan çok daha ucuz olacak ve yeni araç satışlarının yüzde 40'ını oluşturacak. 

Bloomberg New Energy Finance tarafından yayınlanan "2017 Elektrikli Araç Görünümü" raporuna göre, 2040 yılına kadar yeni araç satışlarının yüzde 40'ını elektrikli araçlar oluşturacak. Bunda lityum iyon batarya fiyatlarındaki hızlı düşüş etkili olacak ve bir çok ülkede 2025-2029 yılları arasında elektrikli araçlar geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan çok daha ucuz olacak.

Bir önceki yılın raporunda 2040 yılına kadar yeni araç satışlarının yüzde 35'ini elektrikli araçların oluşturacağı tahmin edilmişti. Lityum iyon batarya fiyatlarının ise 2030 yılına kadar yüzde 70'den fazla düşeceği tahmin ediliyor. 

Ayrıca 2040 yılına kadar elektrikli araçlar küresel günlük ulaşımda 8 milyon varil petrolün yerini alacak ve elektirk tüketiminin yüzde 5'ini oluşturacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler