1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MTA, Kars'ta petrol ve jeotermal kaynak arayacak

MTA, Kars'ta petrol ve jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü, Kars ili ve Kağızman ilçesi çevresinde toplam 8 adet sondaj yaparak maden, petrol ve jeotermal...

MTA, Kars'ta petrol ve jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü, Kars ili ve Kağızman ilçesi çevresinde toplam 8 adet sondaj yaparak maden, petrol ve jeotermal kaynak arayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü Maden Etüt Ve Arama Dairesi Başkanlığı tarafından, Kars ili ve Kağızman ilçesi çevresinde orman ve şahıs arazileri içinde toplam 8 adet maden arama amaçlı sondaj yapılması planlanıyor. 

921.500 TL bedelli proje maden, petrol ve jeotermal kaynak arama projeleri (Sismik, elektrik, manyetik, elektromanyetik, jeofizik vb. yöntemle yapılan aramalar hariç) kapsamında yer alıyor. Maden arama sondaj çalışmalarında 3 vardiyada 5 mühendis, 17 işçi olmak üzere toplam 22 personel çalıştırılması planlanıyor. 

Sondajlar yüzeyden itibaren minimum 100 m. maksimum 800 m. civarında derinlikte olması ve sondaj çalışmalarının 60-120 gün arasında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler