1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB ülkeleri düşük karbon ekonomisine geçişte başarısız

AB ülkeleri düşük karbon ekonomisine geçişte başarısız

Enerji Günlüğü – AB üyesi ülkelerin düşük karbon ekonomisine geçiş için temiz yatırım stratejileri oluşturma konusunda başarısız oldukları kaydedildi.Avrupa...

AB ülkeleri düşük karbon ekonomisine geçişte başarısız

Enerji Günlüğü – AB üyesi ülkelerin düşük karbon ekonomisine geçiş için temiz yatırım stratejileri oluşturma konusunda başarısız oldukları kaydedildi.

Avrupa Çevre Ajansı (EEA) yaptığı yeni çalışmada, AB üyesi ülkelerin düşük karbon ekonomisine geçiş için temiz yatırım stratejileri oluşturma konusunda başarısız olduklarını açıkladı.

EEA, AB üyesi çoğu ülkenin  tahmin edilen toplam yatırım ihtiyaçları, iklim ve enerji amaçları için mevcut ve planlanan hızlanma hacimleri ve iklim değişikliğinin hafifletilmesi ve adaptasyonu ile ilgili harcamaları kontrol etmek için ulusal bir strateji konusunda ciddi eksiklikler gösterdiği sonucuna ulaştı. 

Araştırmaya göre, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Belçika, Fransa ve bir dereceye kadar Almanya olmak üzere sadece 5 ülke günümüze kadar  iklim ve enerji hedeflerini sağlam yatırım planlarına dönüştürdü.

2021-2030 yıllarında iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için yılda yaklaşık 177 milyar euro (200 milyar dolar) yatırımla yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının iki katına çıkarılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler