1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sancak Enerji'nin rüzgar türbinleri Siemens Gamesa'dan

Sancak Enerji'nin rüzgar türbinleri Siemens Gamesa'dan

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Sancak Enerji'nin Konya'daki iki rüzgar santrali için 118 megawattlık rüzgar türbini sağlayacak.Siemens Gamesa, Sancak...

Sancak Enerji'nin rüzgar türbinleri Siemens Gamesa'dan

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Sancak Enerji'nin Konya'daki iki rüzgar santrali için 118 megawattlık rüzgar türbini sağlayacak.

Siemens Gamesa, Sancak Enerji'nin Konya ili Bağlar ve Ardıçlı'daki iki rüzgar santrali için toplam 118 megawattlık 36 adet rüzgar türbini sağlama konusunda anlaştığını açıkladı.

Anlaşma çerçevesinde Siemens, Sancak Enerji'nin Bağlar'daki santrali için 20 adet G132-3.3 megawatt (66 megawatt) türbin ve Ardıçlı santrali için 52 megawattlık 16 türbin sağlayacak. Bu sipariş şirketin 3.3 MW'lık türbinlerinin Avrupa'daki ilk siparişi olma özelliği taşıyor.

Türbinlerin teslimatının 2018'in ikinci yarısında başlaması planlanıyor. Şirket ayrıca beş yıl boyunca rüzgar santralinin operasyon ve bakımın da üstlendi. Siemens gamesa 2010'da Türkiye'de piyasaya girmesinden beri 550 megawattlık rüzgar türbini kurdu.

Rüzgar türbinlerinin motorları İspanya'daki fabrikada üretilirken kule ve kanatları da Türkiye'deki üreticilerden sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler