1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’e Siverek’te iki petrol işletme ruhsatı

Arar Petrol’e Siverek’te iki petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol’e Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki iki saha için kuyu açma ve üretim şartıyla birer adet petrol işletme ruhsatı...

Arar Petrol’e Siverek’te iki petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol’e Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki iki saha için kuyu açma ve üretim şartıyla birer adet petrol işletme ruhsatı verildi. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’nin Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki ARİ/ARR/K/M42-d1-1 pafta numaralı saha için yaptığı işletme ruhsatı başvurusunu sonuçlandırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın oluru ile Arar Petrol’e söz konusu saha için bir adet petrol işletme ruhsatı verildi. 

Arar Petrol’ün ruhsatı, bir yıl içerisinde kuyu açılması ve iki yıl içerisinde üretime başlanması aksi halde ruhsatın fesih işlemine tabi tutulması şartıyla dört yıllığına verildi. Ruhsat kararı için sahanın mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alındı. 

Bu arada daha sonra talep edilmesi ve verilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına da karar verildi. Söz konusu ruhsat, bugün (16 Temmuz 2017) itibariyle yürürlüğe girdi. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yine Şanlıurfa Siverek’teki 9697 hektarlık bir başka saha için Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’ye 22 Ekim.2016 tarihinden itibaren ARİ/ARR/K/M42-a4-1 pafta numarasıyla 20 yıllığına işletme ruhsatı verilmesini kararlaştırdı. Kararda sahanın mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alındı. Yeni işletme ruhsatı bugün (16 Temmuz 2017) itibariyle yürürlükte.

Önceki ve Sonraki Haberler