1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ucuz petrol Amerikan EnerVest'i vurdu

Ucuz petrol Amerikan EnerVest'i vurdu

Enerji Günlüğü -Amerikan petrol ve doğal gaz yatırımcısı EnerVest Ltd., petrol varlıkları satın almak için aldığı borçlar nedeniyle tüm varlıklarını...

Ucuz petrol Amerikan EnerVest'i vurdu

Enerji Günlüğü -Amerikan petrol ve doğal gaz yatırımcısı EnerVest Ltd., petrol varlıkları satın almak için aldığı borçlar nedeniyle tüm varlıklarını kaybedebilir.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Houston merkezli özel sermaye fonu EnerVest Ltd., petrole yaptığı büyük yatırımların petrol fiyatlarının düşmesi ardından değer kaybetmesi nedeniyle zor günler yaşıyor. 2013 yılında petrol fiyatları bugünkü fiyatların iki katı iken yatırım yapmaya başlayan fon, satın alımlar için 1.3 milyar dolar borçlanmıştı. 

ABD merkezli uluslararası yatırım bankacılığı şirketi Wells Fargo,  bir zamanlar 2 milyar dolara ulaşan ancak şu anda sıfırı tüketen fona talip oldu.

1992 yılında kurulan EnerVest, ABD petrol ve gaz sektörüne en fazla yatırım yapmayı hedeflemişti. General Electric Corp'un finans kolu GE Capital adına yatırımlar yapmakla işe başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler