1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Google'dan jeotermale yatırım

Google'dan jeotermale yatırım

Enerji Günlüğü – İnternet arama motoru Google, kurduğu yeni şirket ile jeotermal enerjinin evlerde ısıtma ve soğutma için kullanılması için uygun...

Google'dan jeotermale yatırım

Enerji Günlüğü – İnternet arama motoru Google, kurduğu yeni şirket ile jeotermal enerjinin evlerde ısıtma ve soğutma için kullanılması için uygun fiyatlı sistem kuracak.

ABDli internet arama motoru Google’ın ana şirketi Alphabet’in “moonshot” bölümü olan X, Dandelion (Karahindiba) adı verilen yeni bir jeotermal şirket açtıklarını duyurdu. Şirket, New York'ta evlerde ısıtma ve soğutma için jeotermal sistemleri uygun fiyata kuracak.

Dandelion sisteminin kurulması bir ev sahibine 20.000 dolardan 25.000 dolara malolacak. Bu da normalde çok daha pahalı olan bu sistemin 20 yılda ayda 160 - 80 dolar aralığında bir maliyeti olacağı anlamına geliyor. 

ABD'de elektrik üretiminde jeotermal enerjinin payı sadece yüzde 0.4.

Jeotermal enerji piyasası 2016 yılında 34 milyar doları aştı. 2017 Global Market Insights raporuna göre 2024 yılında 57 milyar dolara yükselecek.  Jeotermal Enerji Birliği, küresel jeotermal endüstrisinin 2021 yılına kadar yaklaşık 18.400 megawatt kapasitesine ulaşmasını bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler