1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bağıştaş 1 HES'in kesin kabulü yapıldı

Bağıştaş 1 HES'in kesin kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü – Erzincan'ın İliç İlçe sınırlarında, Karasu Nehri üzerinde yer alan 140,62 MW'lık Bağıştaş 1 Barajı ve HES'in kesin kabulü...

Bağıştaş 1 HES'in kesin kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü – Erzincan'ın İliç İlçe sınırlarında, Karasu Nehri üzerinde yer alan 140,62 MW'lık Bağıştaş 1 Barajı ve HES'in kesin kabulü yapıldı. 

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, Bağıştaş 1 Barajı ve HES inşaatı IC içtaş Bağıştaş Enerji Uretim A.Ş.tarafından yapımı gerçekleştirilerek 19 Şubat 2015 tarihinde kurum tarafından geçici kabulü yapılarak hizmete alındı. İki yıllık süre sonunda ise kesin kabulü de gerçekleştirildi.

Açıklamada, "Geçen iki yıllık test sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış ve önceden tesbit edilen eksikliklerin giderilmiş olduğu, Uygulamada yer alan işletme rehberine uygun alarak yapılmış olan güvenlik tedbirlerine yönelik imalatlar Kesin Kabul Komisyonunca 18.07.2017 tarihinde mahallinde incelenerek Kabule engel unsurların olmadığı görülmüştür." denildi.

Bağıştaş 1 Barajı ve HES yılda ortalama 502,72 milyon Kilovatsaat elektrik üretimi ile 165.000 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. Erzincan ilinin 2016 nüfus sayımına göre şehir nüfusunun % 75’inin elektriğini Bağıştaş-1 Barajı ve HES’ten karşılanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler