1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kelkit Kasım’da doğalgaz kullanmaya başlayacak

Kelkit Kasım’da doğalgaz kullanmaya başlayacak

Enerji Günlüğü - Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi, Kasım 2017 tarihinden itibaren doğalgaz kullanmaya başlayacak. Doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması...

Kelkit Kasım’da doğalgaz kullanmaya başlayacak

Enerji Günlüğü - Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi, Kasım 2017 tarihinden itibaren doğalgaz kullanmaya başlayacak. 

Doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedef ve politikaları çerçevesinde alınan Bakanlar Kurulu kararı sonrasında, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım AŞ, lisans bölgesinde yer alan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine doğalgaz ulaştırılmasına yönelik çalışmalarına hız verdi. Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek bölgeye doğalgaz ulaştırılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kelkit doğal gaz yatırımlarının bölge halkına ve ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunan Yaşar Arslan “Türkiye’nin dört bir yanına doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Doğalgaz olarak, Türkiye’de yaşayan herkesin, ekonomik ve çevreci bir yakıt olan doğal gaz konforundan en iyi hizmet kalitesiyle faydalanması en büyük arzumuz. Doğal gaz dağıtımı konusundaki uzmanlığımız, Gümüşhane, Bayburt, Kelkit ve Şiran bölgemiz için önemli bir avantaj olacak” dedi. 

KELKİT BU KIŞ DOĞALGAZLA ISINACAK

Kelkit’te bu yılsonuna kadar 10 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini aktaran Yaşar Arslan, bu yatırımla kurulacak 75 kilometre şebeke altyapısıyla 3 bin konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti. Kelkit halkının, doğal gaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ettiklerini belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kelkit ilçemizde önümüzdeki 5 yılda 20 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Kelkit’te doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmak bizim için çok önemli.”

Aksa Doğalgaz halen Türkiye’nin en büyük özel doğalgaz dağıtıcısı konumunda. Şirket, faaliyet alanında yer alan 27 il, 135 ilçe ve beldede 14 milyon nüfus, 3,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler