1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suriye ordusu Rakka petrol kuyularını geri alıyor

Suriye ordusu Rakka petrol kuyularını geri alıyor

Enerji Günlüğü - Suriye ordusu Temmuz ayında Rakka’daki 40 petrol kuyusunun kontrolünü yeniden ele geçirdi. Rus hava saldırıları da petrol kaçakçılığını...

Suriye ordusu Rakka petrol kuyularını geri alıyor

Enerji Günlüğü - Suriye ordusu Temmuz ayında Rakka’daki 40 petrol kuyusunun kontrolünü yeniden ele geçirdi. Rus hava saldırıları da petrol kaçakçılığını yüzde 70 oranında azalttı.

Rakka’da petrol üretimini yeniden başlatmaktan sorumlu petrol mühendisi Ali İbrahim, Temmuz ayının başından bu yana Suriye ordusunun 40’tan fazla sabit petrol pompalama istasyonunda kontrolü yeniden sağladığını açıkladı. 

İskeledeki pompaların çevresi mayınlardan temizlendikten sonra sökülerek tamirat için Hama’ya götürüleceğini kaydeden İbrahim, petrol kuyularının büyük bölümünün, Temmuz ayı sonuna kadar yeniden faaliyete geçeceğini dile getirdi. İbrahim, Rus hava saldırıları nedeniyle teröristlerin petrol kaçakçılığı faaliyetlerinin de yüzde 70 oranında azaldığını da sözlerine ekledi. 

İbrahim ayrıca, geri çekilen IŞİD teröristlerinin geri çekilirken petrol sondaj kulelerini havaya uçurduklarını belirterek, Şam Yönetimi'nin Dabsan, Daylaa, el Ramilan, Tbisan, el Savra ve Vahab petrol yataklarında kontrolü yeniden ele geçirdiği bilgisini verdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler