1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. DESFA için son teklif verme tarihi uzatıldı

DESFA için son teklif verme tarihi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan, kamu doğal gaz dağıtım operatörü DESFA'nın kısmi özelleştirilmesinde son teklif verme tarihini 7 Ağustos'a uzattı. Yunanistan...

DESFA için son teklif verme tarihi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan, kamu doğal gaz dağıtım operatörü DESFA'nın kısmi özelleştirilmesinde son teklif verme tarihini 7 Ağustos'a uzattı. 

Yunanistan özelleştirme ajansı HRADF, doğal gaz dağıtım şirketi DESFA için son teklif verme tarihini 7 Ağustos'a uzattı. HRADF, DESFA'nın yüzde 66 hissesini satarak özelleştirecek. 

Ekonomisini toparlamaya çalışan Yunanistan, AB ve IMF kurtarma programının önemli bir şartı olan doğal gaz şirketi DESFA'nın özelleştirilmesi için Haziran ayı içinde yeni bir ihaleye çıkacağını bildirmişti. 

Azerbaycan devlet petrol ve gaz şirketi Socar Yunan doğal gaz dağıtım şirketi DESFA'nın yüzde 66 hissesini 2013 yılında 400 milyon euro karşılığında satın almış ancak satın alma işlemi Socar'ın fiyatta indirim istemesi nedeniyle tamamlanamıştı. Hatta Socar, satın aldığı hisselerin yüzde 17'sini de İtalya merkezli Snam SpA'a satışı Ekim'de tamamlamayı planlıyordu. 

YUNANİSTAN'DAN DESFA İÇİN YENİDEN İHALE

YUNANİSTAN DESFA'DA ROTA DEĞİŞTİRDİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler