1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ethem Sancak Siemens rüzgar türbini kullanacak

Ethem Sancak Siemens rüzgar türbini kullanacak

Enerji Günlüğü - Sancak Grubu bünyesindeki Ardıçlı ve Bağlar rüzgar santrallerinde 36 adet Siemens Gamesa G132-3.3MW rüzgar türbinleri kullanılacak. Sancak...

Ethem Sancak Siemens rüzgar türbini kullanacak

Enerji Günlüğü - Sancak Grubu bünyesindeki Ardıçlı ve Bağlar rüzgar santrallerinde 36 adet Siemens Gamesa G132-3.3MW rüzgar türbinleri kullanılacak. 

Sancak Grubu, Konya’da bulunan toplam 118MW kurulu güce sahip olacak Bağlar ve Ardıçlı rüzgar santrallerinin türbin tedariki için Siemens Gamesa ile anlaştı. Anlaşmaya göre santrallerdeSiemens Gamesa 3.3MW platformuna ait 36 adet türbin kullanılacak. Böylece Avrupa’da Siemens Gamesa 3.3MW platformunun ilk siparişini almış oldu. 

Siemens Gamesa, G132-3.3 MW türbinlerinden 20 adedini (66 MW) Bağlar rüzgâr santrali için, 16 adedini de (52.8 MW) Ardıçlı santrali için üretecek. Türbinlerin teslimatı 2018’in ikinci çeyreğinde başlayacak. Her iki RES’in de 2019 yılında elektrik üretimine geçmesi öngörülüyor. Siemens Gamesa, santralin servis ve bakım hizmetlerini de üstleniyor. Her iki santral için 5 yıllık servis ve bakım anlaşması imzalandı.

KULE VE KANATLAR TÜRKİYE’DEN

Ardıçlı ve Bağlar santrallerinde kullanılacak türbinlerin naselleri, Siemens Gamesa’nın İspanya’daki (Ágreda-Soria) fabrikasında imal ediliyor. Kuleler ve kanatlar ise yerel tedarikçiler tarafından Türkiye’de üretilecek. Bu sayede her iki projede de yüksek oranda yerlileşme sağlanması amaçlanıyor. 

ORTA VE DÜŞÜK RÜZGARA GÖRE

Segmentindeki minimum birim enerji maliyetini hedefleyen ve her iki santralde de kurulumu yapılacak olan G132-3.3 MW rüzgar türbini, orta ve orta-düşük rüzgâr hızına sahip sahalarda maksimum enerji üretimini hedefliyor. Türbin, her saha koşuluna ve rüzgar sınıfına uyum sağlamak için 84-134 metre arasında değişen dört farklı kule yüksekliğinde tasarlandı. 

Türkiye’de pazara ilk olarak 2009 yılında giren Siemens Gamesa, o tarihten bu yana 760.1 MW’lik rüzgar enerjisi santrali kurulumu gerçekleştirdi. Ayrıca şirketin inşa halindeki 204.1 MW’lık santral kurulumu devam ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler