1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere enerji depolamaya yatırım yapıyor

İngiltere enerji depolamaya yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere, özellikle elektrikli araç sektörünü geliştirmek için elektrik depolama yatırımının 246 milyon poundluk ilk aşamasını...

İngiltere enerji depolamaya yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere, özellikle elektrikli araç sektörünü geliştirmek için elektrik depolama yatırımının 246 milyon poundluk ilk aşamasını başlattı.

İngiltere, son dönemde hızla gelişen elektrikli araç sektöründeki eksikliğini gidermek için kolları sıvadı. İngiltere hükümetinin başlattığı ve enerji sektöründeki verimliliği artırmayı amaçlayan planın bir parçası olarak enerji depolama yatırımının ilk aşaması başlatıldı. Milletvekili Greg Clark tarafından başlatılan 246 milyon poundluk enerji depolama yatırımı kapsamında elektrik bataryaları üretiminin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Yatırımın 45 milyon poundluk kısmıyla bataryaların kullanım süresini ve kapasitesini artırmaya yarayacak teknolojinin geliştirilmesi için araştırmalar yapmak üzere bir 'Batarya Enstitüsü" kurulacak. Ayrıca Clark, otomotiv sektörü için elektrikli batarya üretimini yapacak 'Ulusal Batarya Üretim Geliştirme Tesisi' kurmayı da istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler