1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji kendi çatısını da GES’ledi

CW Enerji kendi çatısını da GES’ledi

Enerji Günlüğü - CW Enerji, Antalya OSB’deki panel fabrikasının çatısına, hem elektrik ihtiyacını karşılamak hem de AR-GE çalışmaları için lisanssız...

CW Enerji kendi çatısını da GES’ledi

Enerji Günlüğü - CW Enerji, Antalya OSB’deki panel fabrikasının çatısına, hem elektrik ihtiyacını karşılamak hem de AR-GE çalışmaları için lisanssız güneş enerji santrali (GES) kurdu. 

Yurt içi güneş paneli üreticilerinden CW Enerji, Antalya OSB’deki kendi fabrikasının çatısında güneşten elektrik üretimine başladı. CW Enerji, panel fabrikasının elektrik ihtiyacının bir kısmını, 457 kWp (yaklaşık 400 kWe) gücündeki çatı tipi GES’ten karşılayacak. 

AR-GE İÇİN VERİ ÜRETECEK

CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, fabrika çatısındaki GES’in, elektrik ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ürün kontrol ve deney laboratuvarı işlevi de göreceğini vurguladı. Sarvan’ın verdiği bilgiye göre fabrika çatısındaki GES’te dört farklı markanın invertör’leri kullanıldı. İnvertörler bazında uzaktan izleme sayesinde sistem anlık olarak izlenip kontrol edilebilecek. Böylece CW Enerji farklı markanın invertörlerini bizzat kendi tesislerinde denemiş ve performans ölçümlerini yapmış olacak. 

KENDİ ÜRÜNLERİNİ DE TEST EDECEK

Türkiye ve Avrupa’da güneş enerjisi piyasasında kazandıkları tecrübe ve birikimi Türkiye enerji sektörünün hizmetine sunduklarını ifade eden Tarık Sarvan, “Yenilikçi teknolojilerin deneyimleneceği bu alanda çatı üzeri GES teknolojilerinde AR-GE bölümümüzün geliştirdiği yeni ürünleri de test edeceğiz” diye konuştu. 

KURULUM DA YAPIYOR

CW Enerji, Antalya OSB’deki yıllık 270 Megawatt (MW) kapasiteli güneş paneli üretim hattına sahip fotovoltaik güneş paneli üretiminin yanı sıra, güneş santrali kurulum hizmetleri de sunuyor. Türkiye GES sektöründe 2010 yılından bu yana yaklaşık 100 MW’lik kurulu kapasiteye ulaşan CW Enerji, bu yılsonuna kadar 200 MW’ye ulaşmayı hedefliyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler