1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alman yargısından dizel araçlara yasak sinyali

Alman yargısından dizel araçlara yasak sinyali

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en kirli havasına sahip olan Stuttgart şehrine dizel araçların girmesi önümüzdeki yıldan itibaren yasaklanabilecek.Stuttgart...

Alman yargısından dizel araçlara yasak sinyali

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en kirli havasına sahip olan Stuttgart şehrine dizel araçların girmesi önümüzdeki yıldan itibaren yasaklanabilecek.

Stuttgart Bölge İdare Mahkemesi, ülkenin en kirli havasına sahip olan Stuttgart şehrinde yerel yönetimlerin verdikleri sözleri yerine getirmediklerine hükmederek hızlı bir şekilde harekete geçmelerini istedi. Mahkeme, Alman çevreci grup DUH'un yaptığı şikayet üzerine aldığı kararda, Baden-Württemberg eyaleti yönetiminin hava kalitesini iyileştirme sözünü yerine getirmediğini belirterek, bu konuda hızla adım atılmasını istedi. 

Yerel otoritelerin havadaki nitrojen dioksit seviyesini düşürme çabalarını hızlandırmaları gerektiğine karar veren Mahkeme ayrıca, Stuttgart şehir merkezine dizel araç girişinin yasaklanmasının AB yasalarını ihlal etmeyeceğini ve 1 Ocak 2018'den itibaren bu düzenlemenin uygulanabileceğini kararlaştırdı. 

Önceki ve Sonraki Haberler