1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türker: En büyük yenilenebilir yatırımcısı olacağız

Türker: En büyük yenilenebilir yatırımcısı olacağız

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 1000 MW’lik ilk YEKA rüzgar lisans ihalesini kazanan konsorsiyumun yerli ortaklarından Türkerler, Türkiye’nin en büyük...

Türker: En büyük yenilenebilir yatırımcısı olacağız

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 1000 MW’lik ilk YEKA rüzgar lisans ihalesini kazanan konsorsiyumun yerli ortaklarından Türkerler, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcısı olmayı hedefliyor. 

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bugün yapılan 1000 MW’lik YEKA rüzgar lisans ihalesinin sonuçlanmasının ardından bir açıklama yaptı. İhaleyi Türkerler, Siemens, Kalyon konsorsiyumunun kazandığını hatırlatan Türker, ihalede ulaşılan 3.48 cent/kWh’lik rakama “rüzgar enerjisini çok iyi bilen ekipleri” sayesinde düştüklerinin altını çizdi.

YEKA rüzgar ihalesi 3.48 cent ile Siemens’in! 

“Türkiye’yi enerjide, çok daha güçlü, yeni bir boyuta taşıyacak projeyi hayata geçirme fırsatını kazanmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Kazım Türker şunları söyledi: 

“Türkerler Holding olarak Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcısı olmak istiyoruz. Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Bu proje birçok yönüyle Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de ilk defa yerli türbin üretimi yapacağız. Öte yandan Türkerler Holding olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine tüm Türkiye’de bu yıl gerçekleştireceğimiz yeni istihdamlarla öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Buna ek olarak bugün sonuçlanan 1 milyar dolarlık bu ihalede Türk ekonomisine duyulan güveni de görmüş olduk. Bu da bizim için ayrı bir gurur vesilesi olacaktır.”

Türkiye’nin bu dönemde her zamankinden daha hızlı koşmaya, daha fazla üretmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Türker, “Türkiye ekonomisindeki istikrarın devamı için bundan sonra da çok daha güçlü bir şekilde çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bu vizyonla, faaliyetlerimizi çok daha cesur adımlarla, daha ileri seviyelere taşımaya kararlıyız” diye konuştu. 

Rüzgar YEKA yarışını Siemens-Türkerler-Kalyon Konsorsiyumu kazandı

 

Önceki ve Sonraki Haberler