1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karşıyaka Belediyesi güneş santralini 4 kat büyütecek

Karşıyaka Belediyesi güneş santralini 4 kat büyütecek

Enerji Günlüğü - İzmir Karşıyaka Belediyesi, mevcut güneş enerjisi santralinin kapasitesini dört kat artırarak tüm elektrik ihtiyacını karşılamayı...

Karşıyaka Belediyesi güneş santralini 4 kat büyütecek

Enerji Günlüğü - İzmir Karşıyaka Belediyesi, mevcut güneş enerjisi santralinin kapasitesini dört kat artırarak tüm elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. 

 Karşıyaka Belediyesi, üç yıl önce İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Yamanlar Dağı eteklerindeki 10 bin metrekarelik arazide kurduğu ve Eylül 2014'te elektrik üretimine başlayan güneş santrali yatırımını 4 kat büyütecek. Güneşten elde edilen elektrik, bu sayede tüm belediye birimlerinde kullanılacak.

Güneş Santrali'ni yaygınlaştırmak ve belediyenin diğer birimlerinin de bu imkândan yararlanmasını sağlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, bu konuda yeni bir çalışma başlattı. Güneş Santrali'nin üst kısmındaki boş alana ve çatıları uygun olan belediye binalarına güneş panelleri yerleştirmek için resmi temaslarını sürdüren yetkililer, girişimlerin olumlu sonuçlanması halinde projeyi 4 kat büyütmüş olacak. 

Belediye şu anda mevcut Güneş Santrali'nde 2013 adet Güneş paneli ile üretim yapıyor ve bugüne kadar 700 bin bin liralık (1.502.752 kwh) elektrik enerjisi elde etti. Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı ile Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin elektrik ihtiyacı buradan karşılandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler