1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Slovakya nükleer santralinde güvenliği artırıyor

Slovakya nükleer santralinde güvenliği artırıyor

Enerji Günlüğü – Slovakya, tek nükleer santrali olan Krsko NGS’de iyileştirme çalışmaları yürüterek güvenlik sistemlerini geliştirecek.Slovenya'nın...

Slovakya nükleer santralinde güvenliği artırıyor

Enerji Günlüğü – Slovakya, tek nükleer santrali olan Krsko NGS’de iyileştirme çalışmaları yürüterek güvenlik sistemlerini geliştirecek.

Slovenya'nın tek nükleer enerji santrali olan Krško Nükleer Santralı (NEK), İtalyan Ansaldo Nucleare ile emniyetinin arttırılması için bir sözleşme imzaladı. Söz konusu iyileştirme çalışmasının 2021 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Sözleşme kapsamında hayata geçirilecek proje, mevcut sistemlerin arızalanması durumunda bozunma ısısını gidermek için yardımcı su kaynakları ve sistemleri olan yeni, güçlü bir binanın inşasını öngörüyor. Proje aynı zamanda alternatif emniyet enjeksiyon sistemi, alternatif acil durum besleme suyu sistemi ve acil elektrik sistemi kurulmasını da içeriyor. Bu ise Mart 2011'de Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'ndeki felaketin vurguladığı güvenlik sonuçlarını ele almak üzere tasarlanan NEK'in güvenlik güncelleme programının üçüncü etabını oluşturuyor. . Üçüncü aşama, harcanmış yakıtın kuru bir şekilde depolanmasını da içeriyor.

Sözleşme değeri açıklanmayan üç aşamalı programın, şiddetli depremler, sel baskınları veya ticari uçak kazası gibi "olağanüstü doğal ve diğer düşük olasılıklı olayların oluşmasına karşı tesisin dayanıklılığını garanti edecek" destek sistemlerin uygulanması öngörülüyorYükseltmeler tamamlandıktan sonra, Krško’daki güvenlik standartları yeni nükleer enerji santrallerinde bulunan güvenlik standartlarıyla eşdeğer hale gelecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler