1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim’den altı ayda 655 milyon TL net kâr

Petkim’den altı ayda 655 milyon TL net kâr

Enerji Günlüğü - Petkim, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74 artırarak 655 milyon TL’ye...

Petkim’den altı ayda 655 milyon TL net kâr

Enerji Günlüğü - Petkim, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74 artırarak 655 milyon TL’ye yükseltti. 

SOCAR Grubu şirketi Petkim, ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre Şirket yılın ilk altı ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 74 oranında artırarak 655 milyon TL’ye yükseltti.

Petkim’in faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da (FAVÖK) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 110 oranında artarak 906 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin net satışları aynı dönemde 2.3 milyar TL’den 3.6 milyar TL’ye çıktı. Net satış artış oranı yüzde 59 olarak gerçekleşti. 

Petkim’den verilen bilgiye göre Şirket bu rakamlarla, tarihinin en iyi yarıyıl finansal sonuçlarını elde etti. Petkim, ilk yarıyıldaki kapasite kullanım oranını da yüzde 96 düzeyine ulaştırdı. 

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, ilk yarı yıl sonuçlarını değerlendirirken, petrokimya pazarındaki avantajlı koşullardan yüksek seviyede faydalanarak, Polimer ve Monomer ürünlerinde yüksek kârlılık oranlarını yakalamayı başardıklarını söyledi. 

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Operasyonel mükemmelliğe doğru güvenle yol alan şirketimiz kesintisiz üretimiyle kapasite kullanım oranını yüzde 96’ya yükseltti. Yalnızca üretimde ve bakımda verimlilik değil, sahip olduğumuz güçlü organizasyonel yapı ve şirket kültürüyle, her fonksiyonda senkronize ve çevik hareket ederek yüksek kârlılık oranları elde ettik. Piyasa koşullarına hızlı adapte olan dinamik yapımız sayesinde, kâr maksimizasyonunda sağladığımız fark yaratan başarıyla Türkiye’ye ve hissedarlarımıza katma değer sağlamaya devam ettik.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler