1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: En çok ciroyu enerji devleri yaratıyor

Zaimler: En çok ciroyu enerji devleri yaratıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin 500  büyük şirketleri içinde en yüksek ciroyu enerji devlerinin yarattığını...

Zaimler: En çok ciroyu enerji devleri yaratıyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin 500  büyük şirketleri içinde en yüksek ciroyu enerji devlerinin yarattığını söyledi. 

Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin en büyük şirketlerini içeren ve Enerjisa’nın da tepelerinde yer aldığı Capital 500 listesini değerlendirdi. Araştırmanın geneli değerlendirildiğinde, en fazla ciroyu enerji sektörünün yarattığına dikkat çeken Zaimler, “Yıllardır enerji sektörünün cirodan aldığı pay yüzde 19-20 arasında seyrediyor. 2016 verilerine göre sektörün payı yüzde 19,04 olarak gerçekleşti” dedi. 

ENERJİSA 4 YILDA 16 BASAMAK YÜKSELDİ

Enerjisa’nın da 2012 yılında bu listeye 28’inci sıradan girdiğini kaydeden Kıvanç Zaimler, “Listede hızlı bir şekilde yükselerek 12’inci sıraya yükseldik. Türkiye’nin en büyükleri ve en iyileri arasında yer almak hepimiz için önemli bir başarı” dedi.

EN UZUN VADELİ TAHVİL 

Enerjisa, CEO’su Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin dinamik ve büyüyen elektrik piyasasında sektörün şeffaflaşmasına ve yatırımcılar için cazibesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyla birçok ilke imza attıklarını söyledi. Ağustos 2016’da Türkiye’nin ilk TÜFE’ye endeksli tahvil ihracını, Mart 2017’de de Türkiye’deki en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdiklerini anlatan Kıvanç Zaimler, “Bu kez de Türkiye’deki en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine büyük katkı sağlayan tahvil ihraçlarımıza aldığımız yoğun talepten çok memnunuz. Bu çalışmalarla yeni yatırımlar için de finansman yaratmış olduk” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler