1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran petrol ve gazında Türk-Rus-İran ortaklığı!

İran petrol ve gazında Türk-Rus-İran ortaklığı!

Enerji Günlüğü – Türk Unit International şirketi, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İran'ın en büyük holdinglerinden Ghadir Yatırım Holding ile İran'da...

İran petrol ve gazında Türk-Rus-İran ortaklığı!

Enerji Günlüğü – Türk Unit International şirketi, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İran'ın en büyük holdinglerinden Ghadir Yatırım Holding ile İran'da petrol ve doğal gaz çıkaracak.

İran Shana Haber Ajansı'nın haberine göre, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Belçika merkezli Unit International Energy, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İran'ın en büyük holdinglerinden Ghadir Yatırım Holding oluşturdukları konsorsiyum ile İran'da petrol ve doğal gaz çıkaracak. Anlaşma, İran petro-kimya endüstrisi için de bir dönem noktası olarak görülüyor.

Eşit ortaklık ile kurulan Konsorsiyum tarafından imzalanan üç taraflı yatırım anlaşması kapsamında toplam rezervi 10 milyar varil, toplam günlük üretim 100 bin varil olan üç petrol yatağı ile yıllık üretimi 75 milyar metreküp olan doğal gaz yatağında yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirilecek. Doğalgaz sahasından çıkarılacak gaz Türkiye'nin yıllık 50 milyar m3’lük gaz ithalatının 1.5 katına eşdeğer miktarda olacak.

Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction geçen Mart ayında İran için büyük bir işbirliğine gitmişti. Unit International hisselerinin yüzde 30'u Güney Koreli firmaya satılırken, iki firma İran'da dört adet yeni enerji santrali inşa edecek ve işletecek.

 UNİT, İRAN YATIRIMLARINI SK E&C ORTAKLIĞI İLE KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler