1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Düzce'de 12 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Düzce'de 12 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Akare Biyokütle Enerji, Düzce'de orman atıkları, fındık kabuğu, çay çöpü ve pirinç kavuzunu ısı ve elektriğe çevirecek 12 MW'lık...

Düzce'de 12 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Akare Biyokütle Enerji, Düzce'de orman atıkları, fındık kabuğu, çay çöpü ve pirinç kavuzunu ısı ve elektriğe çevirecek 12 MW'lık biyokütle tesisi kuracak.

Akare Biyokütle Enerji Üretim A.Ş., Düzce İli, Gümüşova İlçesi, Adaköy Köyü, Delice Mevkii, G25B15C3B pafta, 794 nolu parselde  “Biyokütleden Buhar ve Enerji Üretimi Projesi (Isıl Güç 50 MWt)"ni hayata geçirmeyi planlıyor. 

Bölgedeki orman yoğunluğunun fazla olması, orman ürünlerinin işlenmesinden kaynaklanan biyokütle atıklarının fazlalığı ve fındık yetiştirme bölgesi olması nedeniyle proje alanı olarak seçildi.

54.300.000 TL bedelli proje ile orman atıkları, fındık kabuğu, çay çöpü, pirinç kavuzundan oluşan biyokütle, akışkan yataklı kazanında yakılması suretiyle buhar elde edilecek ve elde edilen kızgın buharın buhar türbininden geçirilmesi suretiyle de elektrik enerjisi ve ısı elde edilecek.

Proje kapsamında toplam 110.000 ton/yıl biyokütlenin hammadde olarak kullanılması ile 12 MWe (50 MWt) gücünde biyokütleden elektrik ve ısı enerjisi üretim santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Proje kapsamında inşaat aşamasında 15 personelin, işletme aşamasında ise 38 personelin 3 vardiya halinde çalışması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler