1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madencilik sektörüne nitelikli işgücü yetiştirilecek

Madencilik sektörüne nitelikli işgücü yetiştirilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliği ile madencilik sektörü için nitelikli işgücü yetiştirilecek.Enerji...

Madencilik sektörüne nitelikli işgücü yetiştirilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliği ile madencilik sektörü için nitelikli işgücü yetiştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Millî Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde özellikle madencilik alanında hedeflenen gelişimi sağlayabilmek için eğitim alanında yeni bir adım attı. Bakanlık, enerji ve madencilik alanında nitelikli işgücü yetiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile Maden Teknolojisi Alanında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzaladı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, "Yeni modelimizle madencilik yükselen sektör haline gelirken, maden, jeoloji ve jeofizik mühendislikleri de parlayan kariyer alanları olacak." açıklamasını yaptı. 

Türkiye'nin 11 ilinde 12 teknik lise kurarak enerji ve maden teknolojileri alanında iyi yetişmiş, donanımlı, en modern bilgi ve altyapıya sahip insan kaynağı yetiştireceklerini ve bunun bir başlangıç olduğunu belirten Albayrak, bu konuda attıkları adımlarla Türkiye'de önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji, rüzgar, güneş, madencilik, jeofizik ve jeokimya vb. alanların ortaöğretimden itibaren çok daha tercih edilir meslekler olacağını da kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler