1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pamukkale’nin Alatay’ı İzmir Fuarı’nda sergilenecek

Pamukkale’nin Alatay’ı İzmir Fuarı’nda sergilenecek

Enerji Günlüğü - Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan Alatay Elektromobil aracı, İzmir Fuarı’ndaki...

Pamukkale’nin Alatay’ı İzmir Fuarı’nda sergilenecek

Enerji Günlüğü - Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan Alatay Elektromobil aracı, İzmir Fuarı’ndaki Bereket Enerji Grubu tarafından standında sergilenecek. 

Türkiye’nin önde gelen enerji sektörü oyuncularından Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., 18-27 Ağustos tarihleri arasında “İnovasyon-Enerji” temasıyla gerçekleşecek olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’a (İEF) katılıyor. Fuar’daki standda şirketin faaliyetlerinin yanı sıra, Pamukkale Üniversitesi (“PAÜ”) Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan Alatay Elektromobil aracı da yer alacak. 

Alatay Elektromobil adlı araç, 2014 yılından itibaren PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinden ve öğrencilerinden oluşan PAU Atay takımı tarafından tasarlanıp geliştirildi. Alatay Elektromobil aracı, 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” dalında birincilik ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 

Ayrıca PAU Atay takımı, bu başarısıyla yetinmeyerek Aydem’in sponsorluk desteğiyle geliştirdiği 2017 model yeni Alatay Elektromobil aracı ile bu yıl da düzenlenecek olan “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına katılarak başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

Alatay Elektromobil, İEF Gediz Elektrik standında 18-19-20 Ağustos tarihlerinde sergilenecek. Ziyaretçiler, Alatay Elektromobil aracını saat 17.00 ve 22.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek. Alatay Elektromobil’i görmeye gelen ziyaretçiler PAU Atay takımı ile de tanışıp araç hakkında bilgi alabilecek. 

Bereket Enerji Grubu, Aydem ve Gediz Elektrik bölgelerinde 4,7 milyon müşteriye hizmet sunuyor. Aydem Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yaklaşık 1,8 milyon müşteriye elektrik hizmeti sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler