1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çinli CEFC, Rosneft hisselerine talip

Çinli CEFC, Rosneft hisselerine talip

Enerji Günlüğü – Çinli petrol ticaret şirketi CEFC, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'ten hisse almak için görüşmeler yürütüyor. Müzakerelere...

Çinli CEFC, Rosneft hisselerine talip

Enerji Günlüğü – Çinli petrol ticaret şirketi CEFC, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'ten hisse almak için görüşmeler yürütüyor. 

Müzakerelere yakın kaynakların reuters'a verdikleri bilgiye göre, Çinli CEFC, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'ten hisse almak istiyor. Temmuz ayından bu yana CEFC Başkanı Ye Jianmin ve Rosnetf CEO'su Igor Sechin'in iki kez bir araya geldiklerini belirten kaynaklar, Rosneft'in 3.000 akaryakıt istasyonu ile 150 depolama tesisi ve 1000'den fazla benzin tankerine sahip olan perakende operasyonlarından CEFC'ye hisse satmaya hazır olduğunu ifade ediyorlar. 

Rusya, Çin'e petrol ihracatında Suudi Arabistan'ı geçerek birinci sıraya yükseldi. Rosneft'in yüzde 50 hissesi Rus devletinin, yüzde 19.75'i BP'nin ve yüzde 19.5'u Glencore ve Katar Yatırım Kurumu QIA'nın. Rus hükümetinin şirketteki payı eğer yüzde 50'nin altına düşecekse özel bir hükümet iznine gerek duyuluyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler