1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu, Kızıldere III JES’te elektrik üretimine başladı

Zorlu, Kızıldere III JES’te elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Kızıldere III jeotermal santralinin 99.5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesini devreye aldı. Türkiye’nin en büyük...

Zorlu, Kızıldere III JES’te elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Kızıldere III jeotermal santralinin 99.5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesini devreye aldı. 

Türkiye’nin en büyük enerji oyuncuları arasında yer alan ve jeotermal yatırımlarında önemli payı bulunan Zorlu Enerji, Türkiye’deki dördüncü jeotermal enerji projesi olan Kızıldere III santralini devreye aldı. Santralin, toplam 320 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan 99.5 MW’lik ilk fazında ticari elektrik üretimi başladı. Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki santralin kurulumuna geçtiğimiz yıl başlanmıştı. 

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda sürdürülebilirliği öncelikleri arasına yerleştiren bir Grup olarak, Türkiye’ye örnek olabilecek yenilenebilir enerji projelerinden birini daha hayata geçirmiş olmaktan kıvanç duyuyoruz. Kızıldere III jeotermal santralimiz, toplam 99,5 MW kurulu gücü ile yılda 720 milyon KW/saat elektrik üretecek. Önümüzdeki yıl tamamlamayı planladığımız Kızıldere III santral projemiz sahip olacağı toplam 165 MW kurulu güç ile Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olacak” dedi.

Zorlu Enerji Grubu, elektrik üretimi, dağıtımı ve ticareti, doğal gaz ticareti ve dağıtımı, güneş panelleri ticareti, enerji santrallerinin projelendirilmesi, uzun süreli işletilmesi, servis bakımının gerçekleştirilmesi alanlarında faaliyet gösteriyor. Grubun Türkiye’de  6 doğal gaz, 7 hidroelektrik, 4 jeotermal ve 4 rüzgâr santralinden oluşan toplam 744 MW’lik üretim portföyü bulunuyor. Pakistan ve İsrail’deki yatırımlarıyla birlikte ise toplamda 1091 MW’lık kurulu güce sahip.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler