1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkiye ve Rusya sendikal nükleer işbirliği anlaşması imzaladı

Türkiye ve Rusya sendikal nükleer işbirliği anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye,  nükleer enerji geliştirme bağlamında sendikal işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye Enerji, Su ve Gaz...

Türkiye ve Rusya sendikal nükleer işbirliği anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye,  nükleer enerji geliştirme bağlamında sendikal işbirliği anlaşması imzaladı. 

Türkiye Enerji, Su ve Gaz Çalışanları Sendikası (TES-İŞ) ile Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Santralini kuracak olan Rosatom firmasında örgütlü, Rusya Nükleer Enerji ve Endüstri İşçileri Sendikası arasında 24 Ağustos Perşembe günü Ankara’da işbirliği anlaşması imzalandı. 

Sendika başkanları Igor Fomichev ve Mustafa Şahin tarafından imzalanan anlaşmaya göre, taraflar bilgi alışverişinde bulunacaklar ve uluslararası profesyonel merkezler çerçevesinde ikili dayanışma desteği sunacaklar. Nükleer enerji ve endüstrisinde çalışan işçilerin çalışma haklarını ve ekonomiyi koruyucu deneyimlerini paylaşacaklar ve enerji sektöründe sosyal ortaklık ve gelişim için konferanslar ve forumlar düzenleyecekler.  Sendikalar aynı zamanda Türkiye ve Rusya ilişkilerini geliştirecek gençlere ve profesyonellere yönelik ortak eğitim programları düzenleyecekler. 

Igor Fomichev, "İmzalanan anlaşma, Rusya ve Türkiye'nin sendikaları arasındaki uzun vadeli işbirliğini başlattı ve sendikalar arasında karşılıklı dayanışmayı ve birliğini güçlendirecek olan en kapsamlı konularda tüm maddeleri yerine getirmede garantör görevi görecek.” Değerlendirmesinde bulundu. 

RUS VE TÜRK SENDİKALAR AKKUYU NGS İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Önceki ve Sonraki Haberler