1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erdoğan: İthal kömürü durdurma noktasına geldik

Erdoğan: İthal kömürü durdurma noktasına geldik

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ithal kömürü durdurma noktasına geldiklerini ve son dönemlerde kesinlikle ithal kömür olmadığını...

Erdoğan: İthal kömürü durdurma noktasına geldik

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ithal kömürü durdurma noktasına geldiklerini ve son dönemlerde kesinlikle ithal kömür olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığının üçüncü yılı için düzenlenen televizyon programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin elinde çok büyük bir imkan olduğunu belirterek, “Çorlu’dan Şırnak’a kadar linyit kömür damarımız var. Elimizde böyle bir imkan varken neden değerlendirmeyelim” diyen Erdoğan ithal kömürü durdurma noktasına geldiklerini kaydetti.

Erdoğan, “Enerjide biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye’nin durumu pek iyi değildi. Enerji deyince akla hep belli konular geliyor. Rüzgar enerjisi santrallerine yönelik adımlar attık. Bu konuda yatırımlar ciddi manada çoğalmaya başladı. Güneş enerjisi ile ilgili bir adım atıldı. O da büyük bir yatırımdı. Hepsinden öte elimizde büyük bir imkan var. Çorlu’dan Şırnak’a kadar linyit kömür damarımız var. Elimizde böyle bir imkan varken neden değerlendirmeyelim. Cari açık noktasında da bizi kurtaracak böyle bir adım için ithal kömürü durdurma noktasına geldik. Son dönemlerde kesinlikle ithal kömür yok. Teknoloji ilerledi, hava kirliliğini engelleyici bacalara aparatlar takılmak suretiyle engelleniyor. Hidroelektrikte iyi bir durumdayız. Barajlardan hem enerji üretiyoruz hem sulamada kullanıyoruz, hatta içme suyunda da istifade etme imkanımız var. Bir diğer adım termik santraller, rüzgar enerjisi santralleri, güneş enerjisi santralleri var. Türkiye enerjide ciddi manada aştı. Şimdi attığımız önemli bir adım var, o da nükleer enerji. Bu bize 10 bin megavatın üzerinde enerji imkanı sağlayacağız. Bütün bunlar devreye girdiğinde enerji fiyatlarını düşürecek. Vatandaşa elektrik enerjisi satışı da düşecek” ifadelerini kullandı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler