1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya’dan nükleer sızıntıya karşı tabletli önlem

Almanya’dan nükleer sızıntıya karşı tabletli önlem

Enerji Günlüğü - Almanya, Belçika sınırı yakınındaki Tihange Nükleer Santrali’nden sızıntı riskine karşı bölge sakinlerine tiroit kanserini önleyecek...

Almanya’dan nükleer sızıntıya karşı tabletli önlem

Enerji Günlüğü - Almanya, Belçika sınırı yakınındaki Tihange Nükleer Santrali’nden sızıntı riskine karşı bölge sakinlerine tiroit kanserini önleyecek tablet dağıtacak.

Almanya Belçika sınırının 70 kilometre uzağında Belçika tarafındaki Tihange Nükleer Santrali’nden olası bir radyoaktif sızıntıya karşı Aachen bölgesi sakinlerine, potasyum iyodür tablet dağıtılacak.

Aachen bölgesi yetkilileri, bölgesel hükümetten de izin alarak potasyum iyodür tabletlerle ilk önlemlerini alacak. Bu tabletler, radyoaktif salgın sonucu ortaya çıkan tiroit kanserine karşı kullanılıyor.

1 Eylül ile 15 Kasım arasında, 46 yaşın altındakiler internet üzerinden başvuracakları kuponlarla, eczanelerden ücretsiz olarak bu tabletleri temin edebilecek.

2022 yılına kadar topraklarındaki tüm nükleer reaktörleri kapatmayı planlayan Almanya ile Belçika arasında uzun zamandır nükleer santralin güvenliğine ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor.

Belçika Doel 3 nükleer santralini 2022’de Tihange 2 nükleer santralini 2023’de ve diğer beş santrali de 2025 yılında kapatmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler